Data-Dingen: Dashboards in de praktijk

Gepubliceerd op: woensdag 10 maart 2021 | 14:11

Wilt u weten wat een dashboard voor uw bedrijf kan betekenen, lees dan deze klant-case eens.

Mundo Recreatie is vooral actief op de zakelijke markt. Als groothandel verzorgen zij de containerinkoop, inkoop van (kleine) eigen voorraad of de levering van producten op basis van dropshipment binnen Europa. Mundo Recreatie heeft daarnaast een aantal consumentenwebsites waar ze producten rechtstreeks aan consumenten verkopen. Daarbij zijn ze actief in Nederland, België en Duitsland met maar liefst 9 verschillende websites, zoals zwembadgigant.nl en luchtbedplaza.nl.

De websites van Mundo Recreatie draaien allemaal op Magento. Vanwege het grote aantal webshops én de groei in de afgelopen jaren, was Mundo op zoek naar een manier om meer inzichten te kunnen gaan halen uit alle beschikbare data.

Voor Mundo heeft Data-Dingen daarom een aantal verschillende dashboards mogen ontwikkelen in Power BI. De koppeling tussen Magento en Power BI is gemaakt met een MySQL verbinding. Op die manier is alle informatie die in Magento wordt bijgehouden, ook in Power BI beschikbaar. Daarnaast is er voor de forecast ook een Excel bestand gekoppeld.

In de dashboards komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Verkoopcijfers per webshop, per klant, per periode
  • Forecast per product(groep)
  • Inkoopplanning per leverancier
  • Reserveringsmanagement
  • Ouderdomsanalyse

Via de online omgeving van Power BI is ingesteld dat het dashboard automatisch iedere nacht wordt ververst. Zo heeft Mundo Recreatie dagelijks actueel inzicht in de cijfers.Dankzij deze dashboards heeft Mundo Recreatie hun voorraad terug weten te dringen. Door de verbeterde inkoopplanning, komen de producten op het juiste moment binnen. Dit voorkomt (te) hoge voorraad, maar ook nee-verkopen richting de klanten. 

@Albert , eigenaar van @Mundo: “De samenwerking is prettig verlopen. Wij hadden best wat complexe wensen en Marieke heeft dit goed in beeld weten te brengen. Tussendoor hebben we regelmatig even contact gehad om te checken of alles in lijn lag met onze verwachtingen. Op die manier hebben we het dashboard geheel naar onze wensen opgeleverd gekregen. Wij zouden het gebruik van dergelijk dashboards voor iedere organisatie in de e-commerce sector willen aanraden!”

Wil je meer weten? Je kunt een voorbeeld van het dashboard hier bekijken. Of neem contact op met Marieke Dam via 06-47212552 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groeten,

Marieke Dam
Data-Dingen

West-Brabant Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland en Lily Wierckx, de manager van West-Brabant BusinessPlaza. West-Brabant Business Plaza biedt alle ondernemers uit WestBrabant een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL