Skip to main content

Partners van West-Brabant Business Plaza

Studio Balneo

1002  keer bezocht

Over Studio Balneo

Innovatieve ontwerpen en een unieke werkwijze

Ik ben Bert Bal, ondernemer, adviseur en ontwerper bij Studio Balneo; een naam met meerdere betekenissen. ‘Bal’ is mijn achternaam, ‘neo’ betekent ‘nieuw’ en balneo staat voor ‘badhuis’ in het latijn. De badkamerbranche is iets waar ik niet geheel toevallig ingerold ben. 23 jaar geleden werkte ik bij de Oranjeboom brouwerij als bouwkundig tekenaar. Na hun overname moest ik op zoek naar een andere baan en deed een beroepskeuzetest. In de uitslag kwam de keuken- en badkamerbranche naar voren. U kunt vast raden welke van de twee het geworden is…

Creativiteit, service en persoonlijke aandacht

Met mijn bouwkundige achtergrond, creativiteit en persoonlijke aandacht voor mensen, bleek de badkamerwereld een schot in de roos. 16 jaar heb ik onder andere als adviseur en bedrijfsleider voor badkamerspeciaalzaken gewerkt. Ook heb ik mensen ingewerkt en getraind op dit vakgebied. Wat voor mij toen al centraal stond was niet het per se willen verkopen van een badkamer, maar écht iets moois creëren voor mensen, waar goed over nagedacht is en waar ze jaren later nog steeds enthousiast over zijn. Ik zag er wel iets in om dit als zelfstandig ondernemer te gaan doen, maar ik zette de stap pas echt toen door de crisis mijn functie bij mijn werkgever kwam te vervallen.

Van badkamer verbouwen naar een all-in-oplossing

In de eerste periode werkte ik samen met een interieurcoach van een grote woonwinkel. Hierbij adviseerden we mensen niet alleen bij de keuze voor een nieuwe keuken, vloer of badkamer; maar we zochten naar eenheid en verbinding tussen alle onderdelen van het interieur. Mijn focus lag natuurlijk vooral op badkamers. Het was een mooie een leerzame samenwerking, want in dit totaalconcept geloof ik nog steeds. Toch werd het tijd om buiten de gebaande paden te treden. Ik wil mensen die op zoek zijn naar iets speciaals, ook echt iets speciaals bieden. Niet alleen op het gebied van materiaal en ontwerp, zeker ook in service en beleving.