Skip to main content

Partners van West-Brabant Business Plaza

Machinefabriek Heynen B.V.

1219  keer bezocht
  • Van Wamelweg 6
  • 4612 PW
  • Bergen op Zoom

Over Machinefabriek Heynen B.V.

Familiebedrijf, al bijna 100 jaar!
Machinefabriek Heynen heeft al meer dan 90 jaar ervaring op het gebied van Metaalbewerking. Wat in 1923 begon als Smederij & Wagenbouw op het Beursplein in Bergen op Zoom is inmiddels uitgegroeid tot een vooruitstrevend metaalbewerkingsbedrijf met vele disciplines onder 1 dak. Ondanks deze groei is MF Heynen nog altijd een echt familiebedrijf, waar goede service, persoonlijk
contact en een fijne sfeer hoog in het vaandel staan.
Service, in combinatie met de no-nonsense mentaliteit van onze medewerkers zorgen ervoor dat MF Heynen al jaren enorm gewaardeerd wordt door haar duurzame relaties. Naast ons gekwalificeerd personeel beschikken we over een uniek machinepark, waardoor we bijna ieder
vraagstuk snel en efficiënt voor u kunnen realiseren.

Wij staan altijd voor U klaar!                                          
Plaatwerk & Constructie
MF Heynen heeft een uitgebreide constructie- en plaatbewerkingswerkplaats, met diverse machines.
Met deze techniek, kennis en jarenlange ervaring die wij in huis hebben op het gebied van constructie en lichte machinebouw, kunnen wij U op bijna ieder vlak van dienst zijn. Knippen, zetten, walsen & lassen van aluminium, roestvaststaal en constructiestaal zijn nog maar een fractie van onze mogelijkheden. MF Heynen levert aan tal van gerenommeerde regionale en nationale bedrijven in diverse bedrijfstakken.
Deze bedrijven kennen MF Heynen inmiddels als een betrouwbare en flexibele leverancier voor enkelstuks en seriefabricage.

Fijnmetaalbewerking
MF Heynen is gespecialiseerd in fijnmetaalbewerkingen van metaal, non-ferrometalen en kunststof. Door gebruik te maken van de beste machines en materialen kunnen wij een constante hoge kwaliteit leveren. Met ons gekwalificeerd personeel en uitgebreid machinepark spelen wij snel en efficiënt in op ieder vraagstuk. De vraag naar fijnmetaal onderdelen wordt hierdoor steeds groter, vanwege de constante verbetering van de kwaliteit, alsmede de steeds efficiëntere inzet van beschikbare machines en materialen. Door een degelijke grote voorraad en uitstekende samenwerking met onze leveranciers weten we ieder product binnen de gestelde termijn gereed te krijgen.

Draai & freeswerk
Wij draaien en frezen alle metalen zoals staal, aluminium, messing, RVS en koper. Ook het verspanen van hightech metalen, zoals monel en inconel zijn voor ons bekend terrein. Daarnaast draaien en frezen wij alle kunststoffen, zoals NYLON, POM, PTFE (Teflon), PVC en PEEK. Mocht uw product hierboven niet vermeld staan, vraag ons dan naar de mogelijkheden, deze zijn namelijk enorm.
Omdat wij u ook diverse nabewerkingen kunnen bieden, zijn wij in staat om een compleet product af te leveren in een zeer korte doorlooptijd.

Onderhoud & Revisie
Door de diversiteit in machines en technieken zijn wij in staat om veel soorten herstelwerk & revisiewerk uit te voeren. Met name materialen zoals Aluminium, Gietijzer, Staal en RVS zijn door ons goed te bewerken. Leidingwerk & optimalisatie van productieprocessen behoren tot onze vaste werkzaamheden. Ook bieden wij de mogelijkheid om de werkzaamheden op locatie uit te voeren.

Lloyd's Register
MF Heynen is door Lloyd’s bevoegd verklaard tot het herwaarmerken van materialen op eigen locatie. Het betreft overstempelen met 3.1B of 3.1C certificaat (EN 10204.1991) en ook materialen met 3.1 of 3.2 certificaat (EN 10204:2004).
Het herwaarmerken (ook wel overstempelen genoemd) wordt enkel op aanvraag uitgevoerd. De producten worden dan voorzien van heat- of chargenummer uit het materiaalcertificaat en worden dan samen met een hermerkverklaring meegeleverd met het product.