Skip to main content

Partners van West-Brabant Business Plaza

Reflektie Paardencoaching

282  keer bezocht
  • Kladde 21
  • 4664TB
  • Lepelstraat

Over Reflektie Paardencoaching

Mijn naam is Wendy Verheijen en ik werk samen met mijn paarden Pip en Kane. Coaching met behulp van paarden is een laagdrempelige manier van coaching om aan jezelf te werken. De samenwerking en aanwezigheid van het paard, maken het een stuk makkelijker om bij je emoties en gevoelens te komen.
Het is een hele ervaringsgerichte manier van werken.

Werkwijze
Tijdens een paardencoaching maken we eigenlijk gewoon gebruik van de natuur en het kudde gedrag van een paard en daar is niks bijzonders aan toch? Maar wat voor een paard heel gewoon en normaal is, wekt bij ons een heel ander gevoel op. Hoe snapt dat paard toch hoe ik me voel en wat bijzonder dat hij me dit laat zien. Het spiegelende vermogen, het spanning over kunnen nemen en je non verbale gedrag en gevoelens opmerken, daar zijn wij zelf niet zo goed meer in bij elkaar. Paarden confronteren ons hiermee en dit leidt bij ons tot inzichten en bewustwording, dit kan je dan in je dagelijkse leven weer gebruiken.

Wat is paardencoaching
Bij coaching met behulp van paarden, zetten we het paard in als een hulpmiddel voor mensen. Paarden zijn kuddedieren en vluchtdieren, ze zijn voor hun veiligheid afhankelijk van elkaar. Een paard screened 24/7 zijn omgeving. Bij gevaar moet een paard kunnen vluchten en daarbij is het belangrijk dat alle paarden mee kunnen, als een paard zich niet goed voelt zullen de andere paarden extra ondersteuning bieden en de spanning van dit paard overnemen. Het mooie hieraan is dat de paarden deze spanning vervolgens ook weer los kunnen laten door middel van gapen. Op het moment dat jij de bak in stapt bij een paard zal hij je automatisch zien als een onderdeel van de kudde en zal hij zijn best doen om te zorgen dat jij oke bent.

Hoe werkt het? klik hier voor meer informatie.