Skip to main content

Partners van West-Brabant Business Plaza

Stichting Theaterwerkplaats Tiuri

1110  keer bezocht
  • Kadeplein 4
  • 4703 GB
  • Roosendaal

Over Stichting Theaterwerkplaats Tiuri

Theaterwerkplaats Tiuri is vernoemd naar de held Tiuri in 'Brief voor de koning', geschreven door Tonke Dragt. Tiuri wordt opgeroepen tot avontuur en gaat op pad om zijnn taak te volbrengen. Tijdens zijn reis wordt hij uitgedaagd om zijn eigen talenten te ontdekken en deze in te zetten in de wijde wereld. 

Onze samenleving legt de nadruk op cognitieve vermogens, zoals taal en ratio en bestempelt de acteurs van Tiuri als mensen met een beperking. Theaterwerkplaats Tiuri richt zich niet op de beperking, maar op de ambities en talenten van de acteurs. 

Theaterprofessionals trainen de spelers om waarachtig hun rol te spelen en het publiek te raken met hun spel. Daarnaast gaat Tiuri met verschillende thema's de ontmoeting aan met het onderwijs, zorginstellingen en het bedrijfsleven. De acteurs van Theaterwerkplaats Tiuri worden tijdens hun reis uitgedaagd hun talenten te ontdekken en daarmee een waardevolle bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. 

Onze acteurs maken op een laagdrempelige, onbevangen en pure wijze contact met de ander. Op die manier wordt u uitgedaagd om buiten uw eigen kaders te treden en op zoek te gaan naar uw dieper liggende ambities en talenten. Angsten worden zo overwonnen en vallen maskers af. Vandaar dat wij graag met uw bedrijf de samenwerking aangaan. Enerzijds willen wij de horizon van onze spelers en onze organisatie verruimen. Anderzijds kunnen wij een waardevolle bijdrage leveren aan uw bedrijf. Daarom nodigen wij u graag uit voor een open gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen gaan betekenen.